Przygotowanie do wykonywania takich zadań zawodowych jak: ocenianie jakości żywności, planowanie żywienia z uwzględnieniem alternatywnego sposobu żywienia, organizowanie żywienia w produkcji gastronomicznej, wykonywanie usług gastronomicznych oraz ekspedycja potraw i napojów.
Przedmioty realizowane w trakcie kształcenia: Podstawy żywienia i gastronomii; Planowanie żywienia; Organizowanie produkcji gastronomicznej; Prowadzenie usług gastronomicznych; Język obcy zawodowy
Kierunek przeznaczony dla absolwentów Szkoły Branżowej I Stopnia na kierunku kucharz, którzy posiadają dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe (HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań). Nauka trwa 2 lata (4 semestry), kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje zawodowe (HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych), po którego zdaniu można uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
Zapisz się do szkoły
Centrum Szkoleniowe WIEDZA to
nowoczesne szkoły dla dorosłych (Liceum Ogólnokształcące, Szkoła Policealna i
Technikum Uzupełniające, Roczne Studium Zawodowe). Oddział w Koninie. W ofercie są szkoły za darmo finansowane ze środków Unii
europejskiej. Centrum Szkoleniowe WIEDZA kształci zgodnie z programem MEN.
Posiadamy szkoły o prawach szkół publicznych. W ofercie kształcenia znajdują
się kierunki: technik bhp, technik administracji, technik informatyk, technik
elektryk elektronik, technik żywienia, technik żywności, handlowiec, florysta,
kucharz, fryzjer. Szkoła kształci osoby dorosłe za darmo. Wysoka zdawalność
egzaminów: matura, egzamin zawodowy. Wiedza najlepszym wyborem szkoły
bezpłatnej – lokalizacja Konin, województwo wielkopolskie